Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Τελικά, αυτό που μετράει είναι οι στιγμές...

Χμμ...31 Δεκεμβρίου...τελευταία μέρα του έτους αποφάσισα να ξαναγράψω -shame on me! Τελευταία ώρα του έτους και θυμόμαστε όλα όσα περάσαμε..Ταξίδια, νέες γνωριμίες, χαρές, λύπες από όλα είχαμε και όλα εκεί που δεν το περιμένεις:P. Ναι, έχω αρχίσει να πιστεύω πως όταν κυνηγάς κάτι δεν θα έρθει ποτέ σε σενα. Αντίθετα ειναι καλύτερο να αφήνεις τα πράγματα να κυλούν φυσιολογικά...το σύμπαν πάντα έχει τον τρόπο του! Τέτοιες μέρες, λοιπόν, σκέφτομαι αυτά που έκανα και δεν θα ήθελα να ξανακάνω ποτέ (τουλάχιστον οχι το 2010 -ποτέ δεν λέμε ποτέ-). Ναι, πες την κρίση αυτοκριτικής, κρίση αυτοεπιβεβαίωσης κ.α. το ίδιο κάνει. Ίσως μετά από ώριμη σκέψη και μετά από το πέρασμα του χρόνου να βλέπουμε διαφορετικά κάποιες καταστάσεις, να κάναμε κάτι διαφορετικά, να λέγαμε κάτι παραπάνω.

Θαυμάζω τους ανθρώπους που όταν τους ρωτάς, λένε πως δεν μετανιώνουν για τίποτα. Είναι σίγουροι για τις αποφάσεις τους και ξέρουν τις συνέπειες αυτών και παρόλαυτα πάιρνουν κάθε ρίσκο και όπου βγει. Μακάρι να μπορούσα να το πω αυτό και για μένα. Ελπίζω του χρόνου να καταφέρω να σκέφτομαι πριν κάνω κάτι που θα το μετανιώσω στην συνέχεια. Είτε μετανιώνουμε όμως είτε όχι, αυτές είναι δικές μας πράξεις και μας κάνουν αυτό που είμαστε σήμερα.

Φεύγει λοιπόν το 2009 και στο καλό να πάει...ωραία περάσαμε αλλά θα περάσουμε ακόμα πιο ωραία το 2010 με καινούργιες εμπειρίες και ολοκαίνουργια λάθη για να μετανιώνουμε(!)...Άλλωστε, αυτό που πραγματικά έχει σημασία σε αυτή τη ζωή και αξίζει είναι οι στιγμές. Οι στιγμές που περνάνε και δεν ξαναεπιστρέφουν....Καλή χρονιά να έχουμε. Εδώ θα είμαστε και του χρόνου, δεν χανόμαστε :P

6 σχόλια:

  1. :)Τελικά αυτές μένουν και πρέπει να τις ζούμε όλες! Στο τέλος μια περιόδου που σημαδεύει τη ζωή μας μένουν μόνο οι αναμνήσεις!



    *Λένε οι σοφοί, ότι αν ένας άνθρωπος δεν έχει μετανιώσει ποτέ στην ζωή του, δεν έχει ζήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Η ζωή δεν μετριέται με τις φορές που ανασαίνουμε Sofia, αλλά με τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις πολύ δίκιο erota, όσα και να περάσουμε πρέπει να ζούμε τις στιγμές και να παίρνουμε ρίσκα...αλλά τι γίνεται όταν κάποιες φορές ξέρουμε ότι το ρίσκο μας δεν οδηγεί πουθενά ή είναι μάταιο; Αξίζει να ζήσουμε αυτή τη στιγμή και για όσο κρατήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να προσπαθείς δεν είναι κακό πράγμα... Να προσπαθείς όμως πάντα για αυτά που αξίζουν και πραγματικά τα θες. Είναι μάταιο να ελπίζεις να αλλάξουν πράγματα από μόνα τους ή τα θεωρείς αδύνατα. ΑΝ πιστεύεις σε αυτό που κάνεις θα το καταφέρεις... Πίστεψέ με, θα καταφέρεις πολλά περισσότερα πράγματα αν δεν τα θεωρείς αδύνατα. Και ξέρεις τι? Έχει πλάκα να καταφέρνεις το αδύνατο ή αυτό που μπορεί να σου πούνε άλλοι ότι είναι δύσκολο.

    Αν έχεις το σκεπτικό, ότι δεν θες να πάρεις μεγάλο ρίσκο επειδή έχεις να χάσεις κάτι... Μην το επιχειρήσεις. Είναι άδικο όμως ότι μπορεί να το μετανιώσεις. Για να ζήσω όμως τις στιγμές που θέλω πάρα πολύ... ΕΓΩ δεν εγκαταλείπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. prepei na zoume tis stigmes....autes mas kratane sth zwh...akoma k otan teleiwnoun menoun a3exastes anamnhseis...pantotina shmadia...prepei n prospa8oume na kerdisoume omws kati parapanw aptis stigmes...gia na emploutistoun oi anamnhseis....k na prospa8oume 3ana k 3ana...!kunhgame ta oneira mas opoies k na einai oi sunepeies xwris na fovomaste na antikrisoume to agnwsto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ίσως αυτό το "δε μετανιώνω για τίποτα" έχει να κάνει τελικά από ένα σημείο και έπειτα με το πόσο καλά τα έχουμε με τον εαυτό μας και το πόσο συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή